Det finns fler sätt att hjälpa till

Sverige har ett bra djurskydd jämfört med många andra länder. Men det händer att hundar far illa också här – att de vanvårdas, överges eller helt enkelt råkar illa ut på grund av hundägarens okunskap.

Du kan enkelt bidra till en förbättrad tillvaro för många hundar, i Sverige och utomlands. På den här sidan får du tips om hur. Vi lägger löpande ut information om hur din insats – som kanske känns liten för dig – kan göra betydande skillnad för utsatta hundar.

Omtanke är svenskhund.se:s sätt att bidra till djurskyddsarbete. Vi hoppas att du också vill hjälpa till. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Här är några enka tips på hur DU kan ge omtanke!

fem hundar

Anmäl brott mot djur

Om du ser eller tror att ett djur far illa ska du göra en anmälan till djurskyddshandläggaren hos din länsstyrelse. Du kan också göra en anmälan till polisen som vidarebefordrar anmälan till Länsstyrelsen om de inte själva har möjlighet att handlägga ärendet.

Hjälp hundar att hitta hem

Har din hund sprungit bort/försvunnit? Eller har du hittat en bortsprungen hund?

Bli djurhemsfadder

Som Djurhemsfadder hjälper du hemlösa djur med mat, veterinärvård och ett tillfälligt hem. Du gör en ovärderlig insats genom att du regelbundet stödjer det viktiga arbete som sker runtom på våra djurhem och jourhem. Du betalar enkelt via autogiro, 30 kronor per månad eller mer. En förhållandevis liten summa, som gör desto större nytta. Pengarna gör det helt enkelt möjligt för våra anslutna djurhem att ge de omhändertagna djuren bättre omvårdnad.

Läs mer på djurskyddet.se: Bli djurhemsfadder

Stöd Djurskyddet via godhandling.se

Brukar du handla på internet? Prova att handla via godhandling.se nästa gång och skänk samtidigt några kronor till Djurskyddet Sverige.

Läs mer på djurskyddet.se: God handling

Du som ska skaffa hund – tänk på det här!

Tänk igenom beslutet två gånger
En hund kan bli över 15 år gammal. Det betyder ett långvarigt ansvar och engagemang från dig. Så förhasta dig inte, tänk efter innan du skaffar hund så besparar du både dig och hunden framtida besvär. 

Glöm inte att även tänka på allt som tillkommer som tex gå ut och gå med hunden på obekväma tider och när vädret är riktigt dåligt. Eller att du kommer att behöva öka din städning och kanske till och med fundera på om du ska ta hemstädning stockholm eller på annan ort. 

Hundar behöver komma ut. Tillsammans med vårt partnerföretag kultesgård driver vi en kampanj för att upplysa hundägare om hudens naturliga behov om att vistas utomhus minst 1-2 timmar om dagen. 

Välj en sund hundras
Inom vissa hundraser förekommer avel på exteriöra egenskaper som inte överensstämmer med sund hundavel. Sveriges Veterinärförbund (SVF) uppmanar därför hunduppfödare och hundköpare att avla på och köpa sunda hundar.

Var noga med varifrån du köper din hund
Fundera gärna på möjligheten att ta hand om ett djur från ett djurhem. Ett djurhem omhändertar djur, som har farit illa eller övergivits, och strävar efter att omplacera djuren i en ny bättre miljö.

Undvik den grymma handeln med smuggelhundar
Den organiserade illegala handeln och smugglingen av hundar är en grym verksamhet där djuren far mycket illa. För att undvika att stödja den illegala handeln kan du följa dessa enkla råd.
∙ Ta reda på vart hunden kommer ifrån. Nöj dig inte med bara ett mobiltelefonnummer som enda kontakt med säljaren.
∙ Köp inte din hund via en mellanhand.
∙ Hälsa på valpen och tiken hos uppfödaren före köpet.
∙ Kräv ID-handling och hälsointyg för valpen.
∙ Kräv kvitto med säljarens namn och adress.
∙ Om du ska köpa hund från utlandet ska hunden också vara rabiesvaccinerad och avmaskad. Den som för in hunden ska anmäla hunden till tullen vid gränspassage. (När djur förs in i Sverige utan kontroll kan de fruktade sjukdomarna dvärgbandmask och rabies få fäste i Sverige. Om dessa sjukdomar smittar människor kan följderna bli mycket allvarliga.)

Copyright © 2024 svenskhund.se — Uptown Style WordPress theme by GoDaddy